Sterbini erövra Little Cottonwood Canyon

08/08/2017 0
LITTLE COTTONWOOD CANYON - Medan ingendera Bardiani CSF-ryttare Giulio Ciccone eller Simone Sterbini figurerar i cykelkläder den övergripande loppet vid 2017 Tour of Utah, gav lagkamraterna Utah fansen, samlade massor upp Little Cottonwood Canyon, något att heja om under lördagens scen 6 Av Utahs rundtur.
 
Med en grupp av ledare som parade till sju under den sista klättringen till Snowbird, attackerade Ciccone med 4 kilometer att gå, hoppade ut ur sin sadel, krossade tänderna och satte 35 sekunder mellan sig och lagkamrat Sterbini som italienarna fick de två bästa platserna Under den svåra klättringsdagen i årets turné.
 
"Med ungefär 4K gjorde jag lite av en attack. Jag ville se hur de andra skulle reagera, säger Ciccone. "När jag hade lite av ett klyfte visste jag att jag var tvungen att reglera och rätta mig själv till slutet."
 
Tredje plats på lördagens scen gick till Axeon Hagens Berman ryttare Neilson Powless. Den 20-årige, fjärde i den övergripande ställningen och 2017 Tour of Utahs bästa unga ryttare, sa att han var imponerad av italienarnas klättringsförmåga.
 
"Ganska mycket från basen av den sista klättringen på Bardiani CSF-killarna hade en galen takt", sa Powless.
 
Det har varit en imponerande rundtur i Utah för Powless, som knäckte topp fyra under onsdagens provperiod på Big Cottonwood Canyon. På lördag visade Powless kunskapen om en veteran, som angriper den andra gula jerseyen, sträcker sig 2 kilometer från målet på Snowbird.
 
"Jag försökte bara stanna bra inom mig hela tiden," sa Powless. "Jag försökte bara vara så stabil som möjligt uppför stigningarna tills jag kände att ögonblicket var rätt och vid drygt 2K gick jag och försökte komma till linjen så fort som möjligt."
 
Med en dag kvar i Larry H. Miller Tour of Utah upprätthåller Rally Cycling's Rob Britton en 26-sekunders ledning över United Health Care-ryttaren Gavin Mannion. Brittons gula tröja tycktes vara i allvarlig fara Lördag som BMC ryttare Brent Bookwalter och Holowesko Citadel ryttare och Lehi bosatt TJ Eisenhart använde en fantastisk nedstigning ner American Fork Canyon att på en punkt vinna ca 2 minuter på Britton.
 
Bookwalter och Eisenhart hade var och en ett par lagkamrater, och i ungefär 45 minuter tillhörde den virtuella gula jerseyen (race-ledaren) Bookwalter, som kom in på dagen efter Britton efter 44 sekunder.
 
Men Rally Cycling rallied som Adam De Vos och Sepp Kuss hjälpte Britton att överbrygga gapet innan ledgruppen träffade Snowbird-klättringen.
 
"Jag har gjort det här ett tag nu och det sällan lönar sig att panik," sade Britton. "Jag hade 100 procent förtroende för mina killar trots att vi visste att Brent och TJ skulle gå full gas för att komma över. De två killarna var enorma hot men deras aggressions slags arbetade mot dem idag. "
 
Medan Britton inte är säker på vad som ska förvänta sig söndag då andra lag försöker ta den gula tröjan, förväntar han sig att tävlingen ska vara aggressiv från att få gå.
 
"Jag tror att det kommer att bli mycket lika som idag," sade Britton. "De ska försöka isolera mig så tidigt som möjligt, men jag tror att imorgon är lite annorlunda och jag borde kunna luta mig på Gavin (Mannion) och Serghei Tvetcov lite mer, eftersom deras podiumpositioner är ganska soliga.
 
För alla som aldrig har sett en elitcykellopp cykeltröja Bardiani Csf, erbjuder söndagens steg 7 med start och slut på Utah Capitol ett perfekt tillfälle att ta sig in i Larry H. Miller Tour of Utah i majestät. Steg 7 startar klockan 1 Med en beräknad sluttid på 3:45 p.m. Cyklister kommer att slutföra 11 varv i en Salt Lake City kurs, som täcker 73 miles. Den bästa åskådarsidan kan vara State Street som ryttare lider på den branta stigningen. Andra tittar områden inkluderar Bonneville Boulevard, runt City Creek Canyon och serpentine vänder sig om Reservoir Park.