Slipstream förneka Cannondale slutar sponsring

06/06/2017 0
Cannondale-Drapac-ägaren Slipstream Sports har förnekat att de kommer att förlora sin huvudsponsor cykeltröja, cykelproducenten Cannondale, men erkänner att de aktivt söker nya sponsorer för att öka sin budget.
 
En rapport på spanska hemsidan Zikloland sade att Cannondale hade bestämt sig för att minska många av sina sponsringsaktiviteter, vilket skulle innebära att de skulle komma tillbaka något från deras stöd av laget. Men Slipstream Sports organisation säger att detta inte är fallet. De lägger till att budgetbegränsningar har tvingat dem att begränsa vissa aspekter kring deras tävling, vilket är anledningen till att de letar efter ytterligare ekonomiskt stöd.
 
"Cannondale är inte bara en sponsor till laget utan också en stor ägare till Slipstream Sports", berättade laget Cyclingnews i en skriftlig redogörelse. "Och medan Cannondale vill fortsätta som en stor finansiell backare söker vi aktivt ytterligare sponsorer. Lagets budget är extremt begränsat och har varit i flera år och tvingar nedskärningar inom områden som idrottsvetenskap och aerodynamisk provning. Den rätta nivån på stödet till våra ryttare, vi fortsätter att söka efter ytterligare stöd. "
 
Fastighetsbolaget Slipstream Sports har varit en del av idrotten i över ett decennium och körde en utvecklingstrupp innan den grävde in i WorldTour med Garmin-laget 2009. Teamet slog samman med Cannondale-gruppen i 2014, med tillverkaren som köpte företaget och deras WorldTour-licens. Förra året gick Drapac med ombord och blev delägare till Slipstream och tog med sig flera ryttare från Pro Continental-laget som de hade sponsrat.
 
Förra månaden slutade Cannondale-Drapac en lång WorldTour-segertorka, billiga cykelkläder Cannondale och vann en etapp på turnén i Kalifornien med Andrew Talansky. Det följdes snabbt av en sekund, med Pierre Rolland att ta emotionell seger på Giro d'Italia. De sitter nu 11: e i WorldTour-rankningarna och hoppas att de kan fortsätta framgångsrika med Talansky som ska leda laget på Criterium du Dauphine i helgen och Tour de France nästa månad.