Giro d'Italia: Fernando Gaviria driver till hat-trick av scenen

16/06/2017 0
Fernando Gaviria sprintade till seger på Giro d'Italia 12 på vad som visade sig en annan besvikelse dag för Team Sky's Geraint Thomas.
 
Quick-Steps Gaviria burst klart i slutet av Giros längsta skede billiga cykelkläder Wilier för att hävda sin tredje vinst före Jakub Mareczko (Wilier-Triestina) och Irlands Sam Bennett (Bora-Hansgrohe). Det var en annan imponerande prestation från den colombianska Gaviria, en tidigare tvåtidig världsmästare på banan, som tävlar i den första Grand Tour i sin karriär.
 
Det var ingen förändring överst i den övergripande positionen med Sunwebs Tom Dumoulin som behöll sin 2min 23sek ledning över Movistars Nairo Quintana, med Bauke Mollema (Trek-Segafredo) i tredje. Men Thomas, vars totala chanser effektivt torkades ut av en stor krasch på söndagen, förlorade ytterligare 48 sekunder på ledarna och ligger nu i 15: e plats, sex minuter och 46sek tillbaka.
 
Gazprom-RusVelo s Sergey Firsanov ledde en tidig avbrott på scenen som på en punkt nådde mer än sex och ett halvt minuter innan den italienska Mirco Maestri gick ensam. Maestri behöll sin fördel tills han svalkades av pelotonet med omkring sju kilometer kvar och överlämnade ett överväldigt platt och obekvämt stadium över till sprintarna.
 
Bennett gjorde sitt bästa för att förbättra de två tredjedelarna som han redan har uppnått i årets tävling men i slutändan var det Gaviria som blåste hem som Colombianen fortsätter att imponera.