Cykelakademin lägger till Hermans och Plaza för 2018

15/09/2017 0
Teamet verkar stärka sin roster med en Grand Tour i åtanke billiga cykelkläder Lampre Merida, eftersom Cyclingnews tidigare har rapporterat att 2018 Giro d'Italia kommer att börja i Jerusalem nästa år.
 
Hermans, 31, har ridit Giro d'Italia tre gånger och Vuelta a España två gånger, medan Plaza, 37, har ridit 12 Grand Tours, inklusive Tour de France sex gånger, Giro två gånger och Vuelta fyra gånger. Plaza har två steg vinner i Vuelta, 2005 och 2015, och ett steg vinner vid Tour de France 2015. Hermans senaste tillägg till hans palmares inkluderar två etapper och den övergripande vinsten i år på oman i februari.
 
"Vi är mycket glada över att stora WorldTour-ryttare går med i vårt lag", säger lagets grundare och medehavare Ron Baron. "Det är inte bara en uppvisning av förtroende för detta projekt, utan ett riktigt steg för att uppfylla våra Grand Tour-drömmar, hjälpa oss att inspirera nästa generation av israeliska cyklister och sätta Israel på kartan i professionell cykling."
 
För delägaren Sylvan Adams, vars investering gjorde det möjligt för laget att hoppa till Pro Continental-nivå i år, är rörelserna en del av en samordnad satsning för att göra laget konkurrenskraftigt i fler och större raser.
 
"Nästa år kommer att vara väldigt betydande när det gäller utvecklingen av vårt unga program, eftersom vi strävar efter att tävla i vår första Grand Tour", säger Adams. "Dessa ryttare, och andra som snart kommer att följa, kommer att leda till ICA, inklusive till vårt kontingent av israeliska ryttare, eftersom vi fortfarande är ett mycket ungt lag."
 
Hermans, som har kört på WorldTour sedan 2010 med RadioShack, sade att flytten från BMC till Cycling Academy kommer att ge honom en ledarroll och ge möjligheter som var svårare att få på större lag som BMC.
 
"Efter flera år på stora lag, kommer jag nu få många fler möjligheter," sa han. "Det här är en stor ny motivation. Jag tror att det kommer att leda mig till en ny nivå - men inte bara mig - hela hela israeliska laget som vill nå högsta nivå av cykling."
 
Cykelakademins regissör Kjell Carlstrom var uppenbarligen upphetsad att jobba med sina två nya ryttare, som han säger kommer att underlätta ett "banbrytande" nytt loppprogram för laget.
 
"Hermans är en stark ryttare och en kille som kan göra en bra TT," sa Carlström. "Han kan vara ledare i korta raser, men kan också vinna etapper i Grand Tours också.
 
"[Plaza] har massor av erfarenhet, kan styra våra unga ryttare, och utöver allt har han möjlighet att gå på scenvinster i Grand Tours, säger Carlstrom.
 
Plaza började sin professionella karriär 2001 med iBanseto och tillbringade fyra år på Movistar från 2011 till 2014. Han undertecknade med Lampre-Merida för en årstid 2015 och har varit med Orica de senaste två säsongerna. Hans flytt till Cykelakademin representerar hans återkomst till Pro Continental-rangerna sedan han åkte med Caisse d'Epargne 2010.
 
"För mig är förflutet irrelevant," sa Plaza. "Jag är nu inriktad på ett lag som för mig representerar cykelbyxor dam cykelns framtid. Jag är fast besluten att hjälpa och leda.
 
"Femtio procent av mitt liv jag har spenderat som en proffs, och tro mig, det är inte möjligt om du inte älskar cykling," sa han. "Jag har en stor erfarenhet. Jag älskar att lära och hjälpa laget att vinna. Vi har extra ansvar för att vi är bilden av ett land ... 2018 kommer att vara väldigt viktigt för det här projektet."
 
Cykelakademin sprängde ut på scenen 2015 som ett kontinentalt projekt som stöds av Peter Sagan. Laget hoppade till Pro Continental nivå för den här säsongen och tillade en mängd ryttare. Fler nya signeringar väntas snart.