Cosnefroy fortsätter spridningen av vinnare på AG2R La Mondiale

21/09/2017 0
År 2016 har AG2R-La Mondiale bara fyra individuella ryttare segrar. På söndagen vid Grand Prix d'Isbergues-Pas de Calais blev Benoit Cosnefroy den 11: e ryttaren på 2017-roster för att vinna seger. Det var också den första vinsten av den 21-årige karriären efter att han blev professionell med laget den 1 augusti.
 
En stagiaire med AG2R-La Mondiale förra året billiga cykelkläder Ag2r, Cosnefroy hade ridit en handfull franska och belgiska en dags raser inför Grand Prix d'Isbergues-Pas de Calais. Det förväntade resultatet av 1,1-loppet var en sprintfinish med de senaste åren som Kristoffer Halvorsen (Joker), Nacer Bouhanni (Cofidis) och Arnaud Demare (FDJ).
 
"Normalt är Grand Prix d'Isbergues en ras för sprinternas, och uppriktigt sagt, jag föreställde mig aldrig att ett sådant scenario skulle utvecklas. Efter att ha börjat i proffsen bara i augusti, kommer jag in i den sista delen av säsongen ganska fräsch, "sade Cosnefroy om hans förväntningar.
 
Med Worlds U23-vägtraget på fredag ​​sitt första mål för september, tillade Cosnefroy att han började loppet med ingen personlig ambition för ett resultat.
 
Idag ville jag jobba för laget, och framför allt satte mig ett bra jobb inför U23 VM i Bergen (Norge) på fredag, men han hittade mig plötsligt i fronten utan att ens ha tänkt att. Under loppet berättade jag Stéphane Goubert att laget skulle chase pausen även om jag var där. "
 
Cosnefroy förklarade i sista omgången att han tyckte att vinsten var i räckhåll om han rullade tärningarna. Med Pierre Gouault (HP BTP - Auber93) för företag bestämde Cosnefroy framgångsrikt att attackera och undvika en två-stegs sprint för segern.
 
"Men med något som 11,5 km för att gå till mål i sista omgången hade vi fortfarande lite mer än en minuts klyfta, och jag insåg att det kanske skulle vara möjligt att göra det trots allt. Jag valde att attackera innan en sista sprint och lyckades vinna. Jag kunde inte ha drömt att jag skulle vinna min första professionella tävling så snart. "
 
Cosnefroy var snabb att gå vidare från sin seger och förklarade segern är ett stort förtroendeförhöjning före andra och sista U23 Worlds road race.
 
"Jag är väldigt glad, men ikväll kommer jag att lägga segern i Isberges åt sidan i mitt sinne och börja tänka på Bergen," sa han. "Jag har haft en bra vinst men jag vet att loppet i Bergen inte kommer att utvecklas på samma sätt. Men jag är redo och motiverad."
 
Neo-pro lagkamrat Rudy Barbier försäkrade att det var en tävling att fira för AG2R-La Mondiale när han korsade linjen i femte, njuter av en liten seger genom att slå Mark Cavendish till linjen.
 
"Det har varit en bra dag för oss! Efter att ha lyckats med Benoitts seger lyckades jag slå berömda sprinters som Cavendish och Bouhanni i packsprinten och jag är verkligen glad. Jag har jobbat med min tränare Mickaël Bouget speciellt på vår spridning och få tåget att arbeta tillsammans smidigt, "sa Barbier. "Jag är glad och särskilt glad med Quentin (Jaurégui) och Julien (Duval) som fortfarande var med mig med 300 meter att gå. Allt som jag behövde gjorde var att släppa lös min sprint.
För 2017-säsongen har Ag2R-La Mondiale nu krävt 14 segrar, upp till 2016 resultat och den 24-årige Barbier hoppas kunna lägga till det där innan säsongen kommer till slut nästa månad.
 
"Jag har känt nu i flera dagar att formuläret verkligen finns där cykelkläder, och jag vill vinna en vinst före säsongens slut", sa han. "Jag har fortfarande fyra möjligheter (Eurométropole - Binche-Chimay-Binche - Paris-Bourges - Paris-Tours), och jag hoppas kunna utnyttja min chans."