Cannondale drar Toms Skujins från Tour of California efter skräm

18/05/2017 0
Den lettiska ryttaren kämpade för att stå upp efter att ha blivit bang på huvudet i en otäck krasch
 
Cannondale-Drapac hade inget annat val än att dra sin lettiska ryttare Toms Skujins från Tour of California på scen två över säkerhetsskräck för ryttaren efter att han kraschar kraftigt på en nedstigning.
 
Den 25-årige reste med en femmans bortbrottskoncern på en nedstigning med 22,9 km kvar på 144,5 km-scenen när han kraschar tungt på hans sida när cykeln slängde under honom.
 
Skujins försökte omedelbart få tillbaka som en neutral servicemekaniker plockade sin cykel upp, men kämpade för att stå efter att ha blivit slagen på huvudet.
 
Han försökte sedan montera sin cykel, men kraschade sedan på sin vänstra sida när han fortsatte att se dazed.
 
Skujins skedde nästan för att försöka hämta sitt Garmin som hade fallit i den andra kraschen, och kolliderade sedan nästan med cykelkläder Cannondale ryttare som jagade när de kom förbi och han försökte korsa vägen tillbaka till var hans cykel var.
 
Lyckligtvis kunde ryttarna undvika honom och Skujins, som hade sönder den största delen av sin tröja och förlorat mycket hud som försökte rida av sig. Nästan slår en kant, Skujins gjorde långsamt sin väg ner i nedstigningen och ser värre ut för slitage.
 
Under tiden fanns det översvämningar av meddelanden över sociala medier från chockade tittare som var tydliga att Skujins borde inte ha fått fortsätta loppet.
 
Tyvärr var hans teambil något bakom med Skujins i avbrottet, och telefon- och tv-signalen låter inte laget gå tillbaka till bussarna för att se vad som hände på vägen.